ZzZz..zZ..z..

Somnade visst under filmen, ovanligt?-Nej. De som känner mig vet hur svårt jag har för att koppla av och sätta mig ner.  Jag somnar direkt! Och det kanske inte är så konstigt med allt ja har på mitt schema. Ska bli så skönt med studenten, och slippa skolan!!!! Fast ja är lite sugen på att lästa några kurser på distans ex Teckenspråk och ledsagning(Tror ja kursen heter) fast det är ju inte samma sak som att gå i skolan 5 dagar i veckan och jobba därpå. Men vi får se. Just nu känns det som att jag efter studenten (Och sommar-jobbet) bara vill lägga mig ner i min säng, under mitt duntäcke, på min favorit kudde och bredvid min pojk och sova minst ett år och fan för den som väcker mig ;)
Ska fortsätta kolla på filmen nu och se om ja somnar igen, och det kan vi hoppas för imorgon ska ja upp på cykeln 06.10 igen.. lägntar redan till att se en halv vaken Hanna cykla iväg på sin vackra rosa cykel!
Håll utkik i morgon efter 6.

Ingen mjölk..

Ne, det blev ingen skål med mjölk, fyllde skålen med glass istället! Men det blev så kallt och jag är trött så jag har krupit ner under min mysiga filt och ska kolla på en film, boy A heter den. Någon som sett den? Va tyckte du Isåfall? De jag sett nu, ca 20 min verkar bra :)

åh, va mysigt, älskar vatten..

Självklart, så typiskt, alltid ska någonting gå emot mig!
Som ja skrev tidigare så bestämde jag mig att cykla till praktiken idag och ja va så nöjd att ja kom iväg 06.10, att ja orkade sätta mig på cykeln och trampa iväg så tidigt. Men när jag kommer fram och har bytt om och kommit till rätta så slår vi på tvn och upp på rutan kommer en karta över västra götaland och det är gråa moln, regn och snö över hela länet. KANON! duktig jag var som cyklade idag.. aja, hoppas det regnat färdigt innan ja ska hem tänkte jag. Men nejdå, tror ni jag har sån tur? NEJ!
Men hemma är jag, och känner mig som en blöt katt.. skulle även vilja ha mjölk i en skål!
-
Ne nu ska ja sluta deppa och se det positiva iaf, jag orkade cykla både fram och tillbaka vilket kändes skönt! Har så otroligt dålig kondition. Men i morgon blir det cykeln igen :)
-
Bjuder på en bild för att pigga upp stämningen!

Bara för att..

Hej på er! Sitter i lunch rummet nu och har precis käkat. Fick med mig macaroner och köttfärs, så lätt och så gott! Beslöt mig i morse för att cykla iväg och det kändes så skönt. Tog ca 30 min och det är 7km så det kändes bra, sakta och säkert tog jag mig fram och kallt var det^^

Godmorgon Torsdag

Godmorgon, klockan är snart 6 och ja funderar på om ja ska cykla till praktiken idag. Tror jag gör det faktist, ska förbi pappa efteråt så då är det lätt om man har cykeln med sig!
Ska också på något möte idag på praktiken med anhöriga till demens sjuka. Vi får väll se vad det innebär.
Men ska ja cykla så måste jag sluta skriva nu. vi hörs sen!

Hur många lingon finns det i världen

Alex, 27, är en egoist som misslyckats med det mesta i livet. Han är arbetslös och har en usel relation till sin flickvän.
När han får ett jobb på Hudiksvalls kommun vet han inte riktigt vad han ger sig in i. Helt plötsligt är Alex ledare för en grupp utvecklingsstörda, som ger honom en helt ny syn på livet. Han lär sig att alla människor har samma möjlighet att växa, bara man visar respekt och förtroende.

Alice resension om filmen på http://bokpussen.blogspot.com lyder "En helt UNDERBAR film! Den är så mysig, så fin, så härlig, så sorglig, så rolig, så vacker, så betydelsefull, så SANN - jag skulle kunna fortsätta i evigheter.
Det som gjorde den så bra, var att den var både sorglig och rolig. Vid en punkt kom jag på mig själv med att vara nära till tårarna, trots att jag log så att mina kinder skulle kunna spräckas.
Denna filmen går verkligen under kategorin Feelgood, för det var vad den fick mig att göra: känna mig glad. Jag blir glad bara jag tänker på filmen nu, och då har man lyckats med en film!
Jag säger bara en till sak innan jag är klar: SE DEN."
och ja kan inget annat än att hålla med!
-
-(Vet ej varför ja inte kan dela in i stycken, någon som vet?)
-
Jag känner igen mig vid många situationer, men ändå är det så annurlunda! jag förstår hans känslor, jag minns första gången ja gjorde min prektik med utvecklingsstörda. Det känns som att allt gick fel, allt ja sa och gjorde hade alla åskiter om, gör inte si och gör inte så! Men när ja sen kände att ja skulle ta saken i egna händer, inte göra det alla bad mig om (Självklart hjälper vi till, men ja menar att ja gör på mitt sett, som ja känner går bra) då gick det mycket bättre. Efter ett tag gick allt så mycket lättare och de kände sig trygga hos mig, för ja själv kände trygghet i det ja gör/gjorde.
-
Har sagt det förut, och kan säga det hur många gånger som helst och säger det även nu. Jag trivs med det jag gör och ångrar inte en dag i min utbildning och praktik! :)
Till er tjejer och killar som ska söka till gymnasiet, sök omvårdnad! Det finns jobb, ni får mycket erfarenhet, det är en toppen utbildning och ni får så mycket utav det!
-
Tillbaka till filmen. Den får helt klart en 4 av mig! Den va inte så rolig som alla säger, men bra och gripande och helt klart se värd!





Mot bion!

Nu ska ja ta på mig min vår jacka och hämta Mia, mellan syster och möta Sini, storasyster och hennes ena dotter Amanda i stan för att sedan traska in på bion! Ser framemot att gå på bio med mina syskon. Har inte så bra syskon-kontakt med dem, de skiljer några år mellan oss. Så ja tycker det ska bli super kul att gå på bio med dem!:)
Vi hörs mer ikväll och då ska ja även betygsätta filmen!

R.I.P

vila i frid, mina älskade solglasögon!
sommaren 09 - våren 11
Tack för alla fina stunder
Skämt åsido

Godmorgon Onsdag!

Vart tog natten vägen? Gud va fort det gick.. känna som att ja just han och sluta ögonlocken då kloxkan ringde! Aja.. det är bara o gå upp!


Vill hemifrån..

Jag drömmer, tänker och längtar efter egen lägenhet! Det går inte en dag utan att ja tänker på min egna rosa lägenhet. Fast ja är så rädd för att bo ensam.. och kommer inte lämna mamma innan ja är säker på att ja klarar ekonomin själv!
Nu ska ja kolla på Sofias änglar på Kanal5play och sedan ska jag sova, godnatt!

Go kväll!

Nu är ja hemma från praktiken, fick sluta lite tidigare vilket man inte tackar nej till ;)
Det är så kul på praktiken att ja knappt vill hem, Personalen är toppen, boendena är super söta och allt funkar skit bra. De vill ha mig där i sommar, men ja har ju redan sommar-jobb. Skulle verkligen kunna tänka mig att jobba där :)
Imorgon börjar ja 7 och slutar 16. Får se om ja kommer hem eller om ja stannar i stan, ska nämligen på Bio med mina syskon och Amanda, min älsta systers barn. Vi ska se "Hur många lingon finns det i världen". Den ligger etta på många listor!

Coop + praktik

Nu är min lediga förmiddag över och ja har fixat mig för praktiken. Innan jag börjar så ska jag och mamma förbi coop och handla lite, hon har också kväll idag så det passar perfekt!
Får se om jag hinner blogga ikväll efter att ja slutat 21, blir duschen och sängen direkt när ja kommer hem för ja börjar 7 i morgon bitti igen.. suck, vilka tider!

Va ska ja välja för sommar skor?

Fina Vår/sommar skor från Skopunkten
Pumps vit mönstrad 199:-
Tygsko svart mönstrad 199:-
Textilsko vit 149:-
Textilsko svart 249:-
Ballerina Svarta  249:-
Pumps svarta 299:-

Godmorgon Tisdag

Klockan är 9 och ja ligger fortfarande och drar mig i sängen, hur skönt som helst. Har kvällen idag på praktiken så jag börjar inte förens 15. Innan dess ska ja hunnit tvätta och minst en skolupg. Har legat på latsidan länge nu med skolarbetena vilket inte är så bra, för ja hamnar efter som skjutton!!
Jag ska ligga några minuter till innan ja hoppar upp och in i duschen. Vi hörs snart igen!

Kvälls promenad med C

Nu tänkte jag visa er några bilder från kvällens promenad med Cajsa (http://cajssaa.blogg.se/). Kvällarna blig ljusare och ljusare, helt underbart! På dessa bilder är kl ca 19.00 och det är ändå hur ljust som helst, våren är här :)
Linus, min hund var också med. Så för er som inte vet vem han är eller hur han ser ut så får ni se nu. Han är 12 år gammal och vi har haft honom i ca 11 år.
En del utav vårt vackra Skövde, uppe från berget.
Linus var med och gick på muren.

Bjuder på en bild

Har precis vart ute och tagit en promenad med Cajsa, vi hamnade på berget och ja hade som tur var kameran med mig. Visar er snart bilderna, då ja har lite o göra innan.
Bjuder iallafall på en finer bild från i helgen.
Fuller & glader

Hur doppar du?

Jag är jätte sugen på Ballerina-kladdkaka, doppad i mjölk!
Man måste verkligen doppa för godast resultat.
Doppar ni era ballerina kakor i mjölk?

Ny inköpt = vårkänslor

Här kommer några bilder på vad ja köpte på staden tidigare;
Påsk pyssel, en massa roliga grejer för 59:- på gallerix! Ur billigt!!
I påsen var;
9st kuvär
9st färgade, dubbelvikta, tjocka ark (Grön, gul & orange)
4st små mönstrade ark
100st små häftkuddar
3st större motiv (ägg och kyckling)
15st påsar med dekoration
Kläder från Gina trico
2 bas linne, rosa och blå 99:- st
Blommig "tröja" 74.50:- REA!!
Smycken från H&M
10% rabatt för alla medlemar
Örhängen 6par, 29,50:-
Armband turkos och "silver", 29,50:- st
Hårspännen 19,50:-

Nu är cykeln ute ur idet

Missade att klicka iväg inlägget i morse, och eftersom att det inte stod något intresant raderade jag det. Var i skolan 1 timma, och sedan en sväng på stan! Visar i nästa inlägg va ja bar i påsarna idag :)
Cyklade även in till stan och tillbaka, ca 7 mk så idag känner ja mig duktig! Hoppas ja inte har allt för ont i rumpan i morgon så ja kan cykla till praktiken också som är lite längre bort.

Ordning och reda..

..pengarna kom i fredags!
Nu ska ja visa va jag menar med boxarna jag nämne i det tidigare inlägget.
Som säkert många vet så är jag en pyssel-tjej och gillar att klippa och klistra och ännu mer att hålla ordning på mina saker. Så idag när jag åkte med Jonas och hans vän till Clas Olsson så bestämde jag mig för att lägga pengarna på denna box, som jag så stolt gick ut med till bilen och plockade iordning så fort ja kom hem och såhär blev det:

Slut på helgen..

Tråkigt men sant.. helgen är över!
Jag har haft en toppen helg, den bästa på länge :)
I Fredags var jag och Jonas hos en vän och spelade spel, jätte kul och vi höll på långt in på natten. Jag uppskattar helgerna så mycket mer när man inte längre hinner vara med sina vänner på veckodagarna.
Igår var vi på fest hos min vän Sanna, det var kanon kul och för engångsskull drack jag med dendär måtta.. han är riktigt trevlig faktist!
Idag har vi bara legat i sängen och sovit, vaknade runt 13 tiden och vid 16 körde jag hem Jonas och hans vän till Hjo.
Vi var även inne på Clas Olsson och köpte en lådbox till mina pyssel grejer, visar er i nästa inlägg!
Tack för en toppen helg!

Äntligen fredag!

Idag är en mycket bra dag!!
Det är fredag, våffel-dagen, Jonas kommer och stannar hela helgen, han ska också på arbetsinterjuv idag och till sist så klirrar det till ordentligt i kassan! Just vid denna tid på månaden så förstår man varför man jobbar och sliter som ett djur som jag gör, och nu förstår jag ännu en gång :) Jag har jobbat extra i exakt 3 år nu till påsk, påsk helgen gjorde jag mitt första riktiga arbetspass med betalt osv. Tacka gudarna för det för jag har ingen aning om va ja skulle gjort med endast studiebidraget?! 1050 kr kommer man inte långt med asså.. det är mycket ja skulle fått spara in på.. usch så hemskt. Jag trivs jätte bra med mina jobb och det är underbart att kunna tjäna sina egna pengar.
Sitter för övrigt och dricker MINT TÉ <3 Hur gott som helst, har ni smakat? Min favorit, helt klart! Men jag hittar det inte i någon butik längre.. i går hoppade jag nästan i taket då jag hittade en halv förpackning i lådan här hemma, haha! Så nu luktar det riktigt gott i koppen och smakar lika så.
Ska ni äta mycket våfflor idag? Jag tjuv startade redan i går :D

Fredag i morgon!

Skulle Behöva städa inför helgen, men vem vill skicka mig energi?
Kan berätta lite om mina planer för helgen istället så kanske ja får lite lust till att städa!
Imorgon, fredag, ska jag praktisera till 13.30 -> In till stan och fika med mina syskon -> Möta pojken min och hämta mamma på jobbet -> Umgås med Jonas, min vän och hennes pojkvän. Blir troligtvis något spel eller så.
Lördag; Först till min gudmor på tårtkalas och sedan på inflyttningsfest!
Söndag; LEDIG!! Bara ligga i sängen och ligga :D
Sen börjar veckan igen.. Varför är helgerna så korta?
Även fast ja inte vill så får ja nu börja städa..

Vill ha, vill ha!!

Har jag berättat för er hur mycket ja vill ha en Kanin? åh, det prioriterar ja rätt så högt till min egna lägenhet!

Torsdag, nästan fredag!

Godmorgon!
Idag är jag uppe med tuppen, vilket känns skönt. Igår vaknade jag 7.20 och jag börjar 7, herregud jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Det var det värsta ja gjort i hela mitt liv!! Men när jag ringde till de på boendet så sa de att de var lugnt och att ja inte skulle stressa, vilken tur!
Bjuder på en bild på vår vakthund som förra sommaren ylade högt ute i trädgården, i stugan.

Plask plask!

Åh, det va jätte skönt att bada! Förstår inte att ja inte badar så ofta som ja borde göra, älskar ju att bada, men inte att visa mig i bikini. Gick jätte bra på jobbet, kände knappt någon utav de som var med. Men de folket är de socialaste ja vet så de kunde inte bli ngt annat än bra!
Imorgon ska ja och tjejen jag är kontaktperson åt åka ut till stallet och hälsa på Herkules! Vi ska även åka till Äventyrs badet i Skövde någon dag, ser ja fram emot nu :D
Bild på syrrans häst, Herkules!
Bilder tagna från http://www.arenaskovde.se/bad/upplevelsebad/
Vågbassängen

Onsdag, redan?

Herregud det är redan onsdag, ja som är på måndag fortfarande. Imorgon är det Torsdag och sen fredag, för er som inte kan veckans dagar ;)
Men dagarna går så otroligt fort, hinner inte alls med det ja borde. Har tre mail att skriva, men blir inte av pga tidsbrist! Ett till IVA, ett till min lärare och de sista till Nelly som har krånglat med en klänning ja skickade efter.. suck! Kan de inte uppfinna ngt som mailar direkt från tankarna? Skulle passa mig perfekt!
Men nu mst ja lägga på ett kol om ja ska hinna med ngt, börjar jobba snart! Idag ska jag vara ledsagare på badet, spännande. Men det som blir mest spännande är att se hur ja ser ut i bikini.. haha!
Vi hörs ikväll!

hm..?

Praktiken gick toppen bra, och de va mycket bättre än va ja hört att de skulle va. Tror ja kommer stor trivas :) Har inte kunnat blogga så mkt idag. För när jag och mamma kom hem så började vi med maten, så kom min vän Hanna, sen släppte hon av mig vid jobbet, sen direkt till gymmet och nu sitter jag äntligen här!
Men hjälp mig.. jag har ett problem! Såfort ja öppnar en bildmapp, redigerar en bild eller någonting annat som har med bilder att göra så hänger sig hela datorn.. förstår inte va som händer. Det går inte göra någonting! Inte en knapp funkar.. bara ON/OFF knappen, som tur är. Och när ja stänger av o startar om så blir det som vanligt Oo .. Knepigt.. Någon som vet va de kan va eller har ngt ja kan testa?
Bara för att pröva så får ni en bild här;
Det funkar ju iallafall..

Godmorgon Tisdag!

Godmorgon
Nu ska ja snart gå ut mot bilen för att åka iväg till praktiken. Alltid lika nervös när ja ska till nya ställen..eller nej, nu ljög jag. Jag har vuxit massor inombords under de senaste 5 åren. Då ja bytte skola i 9ode klass, men de mesta har hänt under mina 3 gymnasie år och där emellan gick ja 1 år på IV. Nog om det, nervös är jag. Inte lika nervös som jag va på min första praktik, men nervös är jag.
Jag tror det kommer att gå bra, jag vet att det kommer gå bra!
Dock har jag insett att äldrevården inte är någonting för mig, jag gillar äldre och är possitiv till att jobba med dem. Men nu när jag fått se så mycket annat så lockar andra grejer mig mer.
Nu åker jag till Ekedal, österbo!
(Bilden på de söta tanterna är från google)

Vårdags utjämning!

Måndag är snart över, och i morgon börjar min praktik! Ska bli riktigt spännande, ska vara på ett demensboende i skövde, Ekedal heter det. Aldrig vart där tidigare men finns tydligen olicka våningar/avdelningar och ja ska va på en avd. som heter Österbo. Jag hoppas på en bra praktikperiod och att ja lär mig mycket. Ska vara där i 4 veckor, fram till påsklovet! För övrigt så är det ca 12 veckor kvar till Studenten, jag tar den 17 juni :)
Det är också vårdags utjämning idag, vilket innebär att dag och natt är lika långa. Är vi på väg mot sommaren eller är vi ?! Imorgon ska vi ha det 11 grader här i skövde, UNDERBART!!!!

Storstädning

Tänkta ladda upp lite före och efter bilder, bara för att ja själv tycker om när aldra lägger upp bilder om hur de har de i sina rum!
Min blomma mår inte bra (a) och så får ni er en liten titt på hur det ser ut i mina lådor med kläder!

Torsdag, snart fredag!

Torsdagar känns alltid så himla.. överblivna? Lixom som om man haft lite tid över och bara slängt in i veckans dagar. Som idag.. skola från 8-10.30, ingenting händer, ingenting är roligt och alla bara pratar om i morgon.
Men ja tar och gör något vettigt utav denna dag iallafall.
Skola
Promenadband (eftersom att ja missade det i morse, och sov ist!!)
Städa
Läxor
Gymma
Ska hinna med och leta lite studentklänningar på internet också.. några bra förslag på bra sidor?
Hittade en super fin klänning i går, men dock fanns den inte i vitt.. typiskt!
VILA Icegarden Dress Black på Bubbleroom.se
Från http://www.bubbleroom.se 499:-

Ja må du leva!

Hipp hipp hurra för Bell fyller tre år idag!

Tänk när du va såhär liten, och tog dina första steg.
Mosters sötnos, alltid varit och kommer alltid att vara! <3








Har idag vart hos detta busfrö och städat, vi har rensat och sorterat alla lådor. För på lördag fylls rummet på igen, för då ska det bli kalas. Tar med mig kameran då så kan ja visa er hur Bellan ser ut nu förtiden, tre år gammal o allt ;)

Godmorgon Onsdag!

Skulle egentligen stigit upp kl 05.00 för att gör promenera, men tog istället sovmorgon och nu är det 20 min kvart tills bussen går.. ups!
Skriver några korta rader iallafall ;)
Igår hade jag en lektion i skolan, pluggade ingenting hemma och jobbade 1.5 tim. Skiiit gött, resten utav tiden ängnade jag åt de ja tycker om. Ex, att göra ett fint litet grattis kort till moster sötnos som blir 3 år idag!
Ne, nu är kaffet färdigt. Vi hörs sen :)

Godmorgon!

Nu sitter jag här igen, när ja har lite tid över.
Har precis tagit mig en morgon dusch efter mig korta men svettiga promenad på mitt nyinköpta Attrac promenadband. Riktigt uppiggande såhär på morgonen! Mitt mål är att få bättre kondition, för ja har verkligen jätte dålig kondition! Okej, ja gymmar.. IBLAND. Men jag har som ni redan vet knappt någon tid till det, så DÄRFÖR har ja köpt mig ett promenadband. Men ikväll ska ja till gymmet och bränna fett!!!! För nu är det inte långt kvar till mitt måls slut ;)

För att påminna er hur mysigt det var när de låg snö på marken tänkte ja visa två söta bilder på min systerdotter, Isabell. (Som fyller tre år i morgon!) Moster Hanna tog med henne ut i en liten pulka-backe och OJ va glad hon va och ville inte gå hem.


Godmorgon!

Godmorgon alla ni som längtat!
Som ni förstår och som ja smått sagt emellanåt så har ja haft riktigt mycket att göra, med skola och jobb. Men nu börjar det lugna ner sig. Jag har gjort 19 dagar på IVA, och ja trivs TOPPENBRA! Ser verkligen fram emot sommaren. MEN.. innan sommaren så tar jag STUDENTEN! Så ja, ja tror ni som gått sista året förstår att allt slängs på en, och ja och mina 2 klasskompisar i Omvårdnad har blivit på slängda en massa skit. Och ja, SKIT! För mycket utav det har vi redan med oss i vårt bagage. Men så är det, och igår skrev jag klart mitt projekt arbete, så en sten har nu släppt ifrån mig och ja känner mig mycket lättare. Men nu är en ny vecka och nya läxor, jag dör! Min sista räddning i denna situation är att tänka 1 vecka, om 1 vecka går ja ut på praktik och det ska bli så attans skönt!!!
Men ja ska försöka skriva mer om IVA, STUDENT och mina nya praktikplatser. Ja lovar att ja har en massa grejer att berätta som vi nu missat. Vi får se hur många upg ja får kasstade på mig utav min lärare denna veckan, HJÄLP (a)
Idag försov jag mig, och därför har jag tid att skriva.. hihi!